Spring Rolls recept

Verse Spring Rolls: Ideaal Clean Eating Voedsel

Als je op zoek bent naar een supergezond en lekker lunch-/dinergerecht, zoek dan niet verder! Wat dacht je van deze, op Vietnamese loempia’s gebaseerde, Spring rolls? Vers en ontzettend simpel te maken.

Spring Rolls zijn rolletjes gemaakt van rijstevellen, gevuld met groenten naar keuze. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van tauge, worteltjes, komkommer, sla en koriander, maar als er iets tussen zit dat je écht niet lekker vind, vervang het dan voor een groentesoort die je wel lust. Denk aan avocado, selderij, radijsjes, Chinese kool, en noem zo maar op. Zolang je met verse groenten werkt kan het haast niet mis gaan. 

Ook kun je de garnalen vervangen voor tofu als je vegetariër bent, of voor kipstukjes als je niet van vis houdt.

Deze spring rolls worden niet gefrituurd, waardoor ze vet- en caloriearm zijn. Ideaal voor iedereen die een beetje op z’n gezondheid let.

Spring Rolls 3

Ingrediënten voor verse Spring Rolls

Als lunchgerecht voor 4 personen heb je het volgende nodig:

Voor de Spring Rolls:

 • 150 gram gekookte garnalen
 • 150 gram surimi sticks
 • Sla
 • Een flinke wortel
 • Een komkommer
 • Pakje taugé
 • mihoen
 • koriander

Voor de pittige knoflook-limoendipsaus:

 • 50 ml kokend water
 • 50 ml vissaus
 • 3 el rietsuiker
 • 1 rode peper
 • Sap van 2 limoenen
 • 1 teentje knoflook

Zo maak je Spring Rolls

 Spring Rolls recept - stap 1Snij de knoflook en de rode peper fijn en halveer de limoenen. Giet 50 ml kokend water in een kommetje en voeg hier suiker, vissaus, knoflook, limoensap en rode peper aan toe. Roer het goed door en zet het even weg.

Spring Rolls recept - stap 2Leg nu de mihoen in een schaal en giet er kokend water overheen. Het duurt ongeveer 5 minuten voordat de mihoen zacht is.

Ondertussen snijd je alle groenten behalve de tauge in dunne reepjes. Snijd ook de surimi sticks in reepjes en de garnalen door de helft.

Giet de mihoen af. Leg alle ingrediënten op aparte schaaltjes, zodat iedereen straks z’n eigen spring rolls kan samenstellen.

Spring Rolls - stap 3Zet een brede, ondiepe schaal met lauw warm water klaar. Hierin laat je de één voor één een rijstvel weken. Het duurt nog geen minuut voordat de rijstvellen zacht genoeg zijn om de vullen. Spring Rolls - stap 4Spring Rolls - stap 5Spring Rolls - stap 6Leg een zachte rijstvel op een schone theedoek, zodat het vocht een beetje kan worden opgenomen. Leg iets onder het midden van de rijstvel een beetje sla, daar bovenop wat komkommer en wortel, daar bovenop wat tauge en mihoen en maak het af met wat surimisticks of garnalen en wat plukjes koriander.

Vouw de spring roll tot halverwege dicht, vouw dan de zijkanten naar binnen en rol ‘m vervolgens helemaal op.

En klaar is je spring roll! Even dippen in de saus en eten maar.

Spring Rolls 4

Printbaar recept voor Spring Rolls

Spring Rolls: Vers, Simpel & Gezond
Deze spring rolls worden niet gefrituurd, waardoor ze vet- en caloriearm zijn. Ideaal voor iedereen die een beetje op z’n gezondheid let.
Printen
Voor de Spring Rolls
 1. 150 gram gekookte garnalen
 2. 150 gram surimi sticks
 3. Sla
 4. Een flinke wortel
 5. Een komkommer
 6. Pakje taugé
 7. mihoen
 8. koriander
Voor de pittige knoflook-limoendipsaus
 1. 50 ml kokend water
 2. 50 ml vissaus
 3. 3 el rietsuiker
 4. 1 rode peper
 5. Sap van 2 limoenen
 6. 1 teentje knoflook
Bereidingswijze
 1. Snij de knoflook en de rode peper fijn en halveer de limoenen. Giet 50 ml kokend water in een kommetje en voeg hier suiker, vissaus, knoflook, limoensap en rode peper aan toe. Roer het goed door en zet het even weg.
 2. Leg nu de mihoen in een schaal en giet er kokend water overheen. Het duurt ongeveer 5 minuten voordat de mihoen zacht is.
 3. Ondertussen snijd je alle groenten behalve de tauge in dunne reepjes. Snijd ook de surimi sticks in reepjes en de garnalen door de helft.
 4. Giet de mihoen af. Leg alle ingrediënten op aparte schaaltjes, zodat iedereen straks z’n eigen spring rolls kan samenstellen.
 5. Zet een brede, ondiepe schaal met lauw warm water klaar. Hierin laat je de één voor één een rijstvel weken. Het duurt nog geen minuut voordat de rijstvellen zacht genoeg zijn om de vullen.
 6. Leg een zachte rijstvel op een schone theedoek, zodat het vocht een beetje kan worden opgenomen. Leg iets onder het midden een beetje sla, daar bovenop wat komkommer en wortel, daar bovenop wat tauge en mihoen en maak het af met wat surimisticks of garnalen en wat plukjes koriander.
 7. Vouw de spring roll tot halverwege dicht, vouw dan de zijkanten naar binnen en rol ‘m vervolgens helemaal op.
 8. En klaar is je spring roll! Even dippen in de saus en eten maar.
It's a Piece of Cake http://itsapieceofcake.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *