mango kokos taartMango Kokos taart

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als het lekker weer is en de temperatuur oploopt heb ik echt geen zin om te bakken. Met de oven aan bereikt m’n keukentje dan tropische temperaturen en dat is niet fijn. Wanneer ik dan toch zin heb om iets lekkers te maken dan maak ik meestal een recept als deze. Een romige en zoete mango kokos taart, met een korst die je niet hoeft af te bakken. Hij is namelijk gemaakt van een koekjesbodem, een lekkere romige kokos banketbakkersroomvulling (een hele mond vol, letterlijk en figuurlijk) en afgemaakt met zoete en sappige plakjes mango. Een zonnetje op tafel! Echt een aanrader op de warmere dagen.

Let’s begin!

Voor deze mango kokos taart heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor de bodem

 • 120 gr fijngemalen Zeeuwse kermis (of een andere biscuit naar keuze)
 • 80 gr boter
 • snufje zout

Voor de kokos banketbakkersroomvulling

 • 250 ml kokosmelk
 • 2 eierdooiers
 • 1 el bloem
 • 2 el geraspte kokos
 • 1 tl vanille extract
 • 75 gr suiker
 • 150 gr witte chocolade
 • 1 mango in plakjes

Verder nodig

 • een keukenmachine
 • een taartvorm met uitneembare bodem Ø24 cm

mango kokos taart Vet de taartvorm in en bedek de bodem en de rand met een dun laagje bloem. Zo kun je de taart straks makkelijk lossen.mango kokos taartMaal de koekjes fijn in een keukenmachine en smelt de boter op laag vuur. Voeg de gesmolten boter aan de kruimels toe en meng het met een lepel goed door, tot alle boter door de kruimels is opgenomen.mango kokos taart Druk de kruimels met de bolle kant van de lepel goed in de bakvorm aan. Hoe beter je ze aandrukt hoe mooier de koekbodem straks loskomt, zonder te breken. Zet de taartvorm 1 á 2 uur in de koelkast om goed op te stijven.mango kokos taartMaak in de tussentijd de kokos banketbakkersroom. Breng hiervoor kokosmelk met de helft van de suiker en vanille extract aan de kook. Klop in een kom de eierdooiers met de andere helft van het suiker en bloem tot een glad mengsel. Giet al roerende met een garde de helft van de hete melk op het eimengsel. Goed door blijven roeren en dan het eimengsel weer terug met de kokosmelk in de pan doen. Dit mengsel onder constant roeren zo’n 3 minuten laten doorkoken. Giet de banketbakkersroom in een lage brede schaal en laat het volledig afkoelen.mango kokos taartAls de koekbodem helemaal is opgesteven kun je de witte chocolade smelten. Smeer de bodem in met witte chocolade. Zo voorkom je dat de bodem zompig wordt door de banketbakkersroom die er in komt. Laat de chocolade hard worden en giet daarna de kokos banketbakkersroom op de bodem.mango kokos taart Snij de mango in dunne plakjes en leg ze mooi op de kokosvulling. And that’s it! Je mango kokos taart is klaar! Je kunt ‘m nog even koelkast zetten om in z’n geheel op te stijven. Of je snijdt ‘m gelijk aan!mango kokos taartIk ben benieuwd hoe je mango kokos taart gelukt is! Laat een reactie achter als je ‘m gemaakt hebt, ik vind het altijd wel leuk om te zien hoe de taart bij anderen geworden is.

Veel bakplezier!

Sarra

Tropische Mango Kokos taart
De ideale taart tijdens de warme dagen. Geen oven nodig en toch een romig, zoet en sappig taartje.
Printen
Voor de bodem
 1. 120 gr fijngemalen Zeeuwse kermis (of een andere biscuit naar keuze)
 2. 80 gr boter
 3. snufje zout
Voor de kokos banketbakkersroomvulling
 1. 250 ml kokosmelk
 2. 2 eierdooiers
 3. 1 el bloem
 4. 2 el geraspte kokos
 5. 1 tl vanille extract
 6. 75 gr suiker
 7. 150 gr witte chocolade
 8. 1 mango in plakjes
Verder nodig
 1. een keukenmachine
 2. een taartvorm met uitneembare bodem Ø24 cm
Bereidingswijze
 1. Vet de bodem in en bedek de bodem en de rand met een dun laagje bloem.
 2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en smelt de boter op laag vuur. Voeg de gesmolten boter aan de kruimels toe en meng het met een lepel goed door, tot alle boter door de kruimels is opgenomen.
 3. Druk de kruimels met de bolle kant van de lepel goed in de bakvorm aan.
 4. Zet de taartvorm 1 á 2 uur in de koelkast om goed op te stijven.
 5. Maak in de tussentijd de kokos banketbakkersroom. Breng hiervoor kokosmelk met de helft van de suiker en vanille extract aan de kook. Klop in een kom de eierdooiers met de andere helft van het suiker en bloem tot een glad mengsel. Giet al roerende met een garde de helft van de hete melk op het eimengsel. Goed door blijven roeren en dan het eimengsel weer terug met de kokosmelk in de pan doen. Dit mengsel onder constant roeren zo’n 3 minuten laten doorkoken. Giet de banketbakkersroom in een lage brede schaal en laat het volledig afkoelen.
 6. Smelt witte chocolade en smeer de koekbodem in met de gesmolten witte chocolade.
 7. Laat de chocolade hard worden en giet daarna de kokos banketbakkersroom op de bodem.
 8. Snij de mango in dunne plakjes en leg ze mooi op de kokosvulling.
 9. Je mango kokos taart is klaar!
It's a Piece of Cake http://itsapieceofcake.nl/

1 Comment on Tropische Mango Kokos taart

 1. Avatar
  Sarah
  22 april, 2017 at 12:32 (3 jaar ago)

  Hoi, ik zie dat dit recept al even oud is, maar ik wil het graag maken! Zojuist geraspte kokos gekocht, maar ik kan in de werkbeschrijving niet terugvinden waar ik die geraspte kokos precies moet toevoegen. Moet die door de banketbakkersroom?

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *