homemade

Kookboek Home Made Winter van Yvette van Boven

In navolging op haar vorige kookboeken Home Made en Home Made Zomer is vorig jaar ook het boek Home Made Winter van Yvette van Boven uitgekomen. Ik had dit boek al een aantal keer voorbij zien komen op blogs en in de boekwinkel, maar liet het om de één of andere reden steeds liggen. Eigenlijk best stom, want nu ik het boek gekregen heb, ben ik er eigenlijk heel blij mee.

De wintereditie van dit kookboek is gebaseerd op Ierse gerechten, omdat de schrijfster is opgegroeid in Ierland. Ze heeft wel een eigen draai aan de recepten gegeven en dat maakt het boek heel leuk. 

inhoud home made winterDe inhoud van het boek bestaat uit zes hoofdstukken met recepten voor iedere gelegenheid. Ook voor feestdagen als Sinterklaas en Halloween. De recepten zijn overwegend Iers en dat maakt dit kookboek wel interessant. Ik ken weinig Ierse gerechten, maar de dingen die in dit boek staan zien er stuk voor stuk lekker uit, denk aan dingen als Pulled Pork en Irish Whiskey Soda Bread. Ze zijn trouwens ook een beetje “rauw” gefotografeerd, waarmee ik bedoel te zeggen dat de foto’s niet heel gelikt zijn, maar meer authentiek. 

quinoa-appelcake home made winter

Na het openslaan bladerde ik direct naar het hoofdstuk “cakes en dingen voor bij de thee”. Hier staan hele unieke dingen in, zoals een recept voor Quinoa-Appelcake. Klikt heel goed! Of Guiness Fruit Cake, gemaakt met, zoals de naam al doet vermoeden, Guiness bier.

 pizza home made winter

De recepten zelf zijn heel duidelijk omschreven. En eigenlijk ook wel grappig, want de ene keer is het “handgeschreven” en staan er tekeningen bij en de andere keer is gewoon uitgetikt. Je krijgt in elk geval het idee dat er heel veel tijd is gestoken in die boek en dat alle recepten heel dicht bij de schrijfster staan.

kaas home made winterTijdens het bladeren viel mijn oog op een recept voor kaas. Dit heb ik altijd al eens willen maken en dit recept lijkt in elk geval niet heel moeilijk en vereist geen vreemde ingrediënten. Er staan ook foto’s bij de omschrijving, zodat je kunt controleren of je het goed doet. Het kaasrecept ga ik sowieso uitproberen!

Zoals ik al zei ben ik erg blij met het kookboek Home Made Winter. Ik kreeg het Home Made Winter in de ideale periode van het jaar. Het staat ook vol recepten bij seizoensgroenten. Ik word daarnaast heel erg enthousiast van de mooie foto’s en kan niet wachten om een aantal recepten uit te proberen. Een echte aanrader!

Het kookboek is in bijna elke boekwinkel te koop en kost € 24,95.

Liefs,

Sarra[bol_product_links block_id=”bol_52dc4b65ea1ff_selected-products” products=”1001004011502004″ name=”Home made winter” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *