gorgonzola, proscuitto, dadels en walnoten saladeGorgonzola Mista Salade

Deze salade met gorgonzola, prosciuitto, dadels en walnoten op een bedje van rucola en veldsla, afgetopt met een balsamico dressing at ik voor het eerst tijdens de lunch bij mijn vorige baan. Sindsdien ben ik “hooked” en kun je wel zeggen dat het één van mijn lievelingssalades is. Dus toen ik nog wat dadels en walnoten over had van het lekkere vegan Bananenbrood van gisteren, wist ik wel wat ik de volgende dag als lunch zou gaan maken. Ik weet trouwens niet zo goed hoe je deze salade moet noemen, dus bij gebrek aan een betere naam noem ik het maar gewoon een Gorgonzola Mista salade (gemixte gorgonzola salade).

gorgonzola, proscuitto, dadels en walnoten salade 2

Misschien wist je al dat gorgonzola zich goed laat combineren met een zoete vrucht als peer, maar de combinatie met dadels werkt ook prima. En dan het zoute van de prosciutto erbij en walnoten voor wat extra bijt, maken het een hele lekkere salade. Wel grappig dat alle ingrediënten afzonderlijk al een heftige smaak hebben, maar wel heel goed bij elkaar passen! 

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen overtuigen, want deze salade is echt een opkikker bij de lunch.

Ingrediënten voor Gorgonzola, Prosciutto, Dadels en Walnoten Salade met balsamico dressing

Deze hoeveelheden zijn slechts een richtlijn en voor een middelgrote salade voor twee personen, maar je kunt het recept natuurlijk helemaal aanpassen zoals je wilt. Als jij gek bent op gorgonzola dan gooi je er wat meer blokjes doorheen, go for it.

 • Twee handjes rucola
 • Twee handjes veldsla
 • ca. 30 gram gorgonzola (dolce)
 • 2 tot 4 plakjes prosciutto
 • 2 tot 4 dadels
 • Een handje walnoten
 • 4 el balsamico azijn
 • 2 el olijfolie
 • 1/2 el mosterd
 • 1/2 el honing
 • zout en peper

Zo maak je Gorgonzola, Prosciutto, Dadels en Walnoten Salade

gorgonzola, proscuitto, dadels en walnoten salade 7Ik zei al dat deze salade heel eenvoudig te maken is. Je verdeelt de veldsla en rucola over twee schaaltjes. Snijd de gorgonzola in blokjes, de dadels in reepjes en trek met je handen de prosciutto een beetje uit elkaar, zodat je niet van die grote plakken in je salade hebt. Hak de walnoten grof. Verdeel alle ingrediënten over de twee schaaltjes.

gorgonzola, proscuitto, dadels en walnoten salade 8

Maak tot slot de balsamico dressing door de balsamico azijn, olijfolie, mosterd, honing, zout en peper naar smaak in een apart schaaltje te mengen. Roer het met een vork tot je een mooie dressing krijgt. Verdeel de dressing over de salade en klaar ben je!

Eet smakelijk.

gorgonzola, proscuitto, dadels en walnoten salade 9

Printbaar recept voor Gorgonzola mista salade

Gorgonzola, Prosciutto, Dadels en Walnoten Salade
Deze salade met gorgonzola, prosciuitto, dadels en walnoten op een bedje van rucola en veldsla, afgetopt met een balsamico dressing is één van mijn lievelingssalades.
Printen
Ingrediënten
 1. Twee handjes rucola
 2. Twee handjes veldsla
 3. ca. 30 gram gorgonzola (dolce)
 4. 2 tot 4 plakjes prosciutto
 5. 2 tot 4 dadels
 6. Een handje walnoten
 7. 4 el balsamico azijn
 8. 2 el olijfolie
 9. 1/2 el mosterd
 10. 1/2 el honing
 11. zout en peper
Bereidingswijze
 1. Je verdeelt de veldsla en rucola over twee schaaltjes. Snijd de gorgonzola in blokjes, de dadels in reepjes en trek met je handen de prosciutto een beetje uit elkaar, zodat je niet van die grote plakken in je salade hebt.
 2. Hak de walnoten grof. Verdeel alle ingrediënten over de twee schaaltjes.
 3. Maak tot slot de balsamico dressing door de balsamico azijn, olijfolie, mosterd, honing, zout en peper naar smaak in een apart schaaltje te mengen. Roer het met een vork tot je een mooie dressing krijgt. Verdeel de dressing over de salade en klaar ben je!
It's a Piece of Cake http://itsapieceofcake.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *