fluffernutter cookiesFluffernutter cookies

Ok, de naam van dit koekje, Fluffernutter Cookies, mag misschien een beetje vies klinken (a dirty mind is a joy forever), maar hij is echt heel lekker. Degenen die vroeger Marshmallow Fluff op brood aten behoeven misschien geen uitleg, maar ik zal de naam toch nog maar even toelichten voor degenen die er nog nooit van hebben gehoord. De Fluffernutter komt uit Amerika en is een boterham met een laagje pindakaas en daarbovenop een laagje Marshmallow Fluff. Snap je ‘m: Fluff-er-Nutter? De li cious! De smaak heeft iets weg van Snickers, maar dan zonder chocola… Dat brengt me wel gelijk op een idee: laagje pindakaas, laagje chocopasta en een laagje Fluff. Hmmmm! 

Sorry, ik wijk af. De Fluffernutter dus. Echt een Amerikaanse klassieker en één van mijn favoriete combinaties voor op brood. Dus toen ik dit recept voor Fluffernutter Cookies zag móest en zou ik ze natuurlijk maken. Ik was ook erg benieuwd of het wel echt een koekje zou worden, want in het recept komt geen bloem voor. Dat maakt Fluffernutter Cookies dus heel geschikt voor mensen met een glutenallergie.

Laten we ze gaan maken

Voor Fluffernutter Cookies heb je het volgende nodig:

  • 250 gr pindakaas + 12 theelepels pindakaas voor de vulling
  • 12 tl Marshmallow Fluff
  • 150 gr suiker
  • 1 ei
  • 0.5 tl bakpoeder
  • snufje zout

fluffernutter cookiesHet beslag voor Fluffernutter cookies is eigenlijk heel simpel. Je doet 250 gr pindakaas, suiker, ei, bakpoeder en zout in de mengkom en klopt dit met een hand- of standmixer net zo lang tot het een samenhangend beslag is.

Leg dit beslag een uurtje in de koelkast om op te stijven.fluffernutter cookiesLeg vervolgens op een schaaltje 12 bolletjes pindakaas ter grootte van een theelepel en leg daarop 12 theelepels Fluff. Rol hier met vochtige handen een balletje van en leg het een half uurtje in de diepvries om op te stijven.fluffernutter cookiesAls het beslag en de vulling zijn opgesteven kunnen we de koekjes vormen. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een eetlepel beslag en maak dit een beetje plat. Leg hier op een bolletje vulling. Neem nog een eetlepel beslag, maak dit plat en leg dit over de vulling. Druk vervolgens de randjes goed aan en doe dit bij alle koekjes. Zorg dat er genoeg ruimte is tussen de koekjes, want ze lopen in de oven iets uit.fluffernutter cookiesBak ze in ongeveer 15-18 minuten af. De Fluffernutter Cookies zullen heel erg zacht zijn als je ze uit de oven haalt. En je gaat je afvragen of dit wel goed gaat, maar maak je geen zorgen. Ze harden uit als ze afkoelen. Let wel, het zijn geen krokante koekjes, maar ze hebben een chewy bite en dat hoort.fluffernutter cookiesWanneer ze volledig zijn afgekoeld dan is dit zo’n beetje het resultaat. Lekkere, niet al te zoete koekjes. Het hartige van de pinda’s en het zoete van de Fluff brengen elkaar qua smaak bij elke hap goed in balans. Ik vond het ook bijzonder dat dit zelfs zonder bloem nog echte koeken werden.

Fluffernutter Cookies zijn bovendien ook heel makkelijk te maken en vaak heb je alle ingrediënten al in huis. En mocht je nou geen Fluff hebben, dan kun je ook een witte kleine marshmallows als vulling gebruiken.

Enjoy en veel bakplezier!

Sarra

Fluffernutter Cookies
Marshmallow Fluff en Pindakaas in een koekje! Een lekkere twist op de Amerikaanse Fluffernutter boterham.
Printen
Ingrediënten
  1. 250 gr pindakaas + 12 theelepels pindakaas voor de vulling
  2. 12 tl Marshmallow Fluff
  3. 150 gr suiker
  4. 1 ei
  5. 0.5 tl bakpoeder
  6. snufje zout
Bereidingswijze
  1. Je doet 250 gr pindakaas, suiker, ei, bakpoeder en zout in de mengkom en klopt dit met een hand- of standmixer net zo lang tot het een samenhangend beslag is.
  2. Leg dit beslag een uurtje in de koelkast om op te stijven.
  3. Leg op een schaaltje 12 bolletjes pindakaas ter grootte van een theelepel en leg daarop 12 theelepels Fluff. Rol hier met vochtige handen een balletje van en leg het een half uurtje in de diepvries om op te stijven.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Neem een eetlepel beslag en maak dit een beetje plat. Leg hier op een bolletje vulling. Neem nog een eetlepel beslag, maak dit plat en leg dit over de vulling. Druk vervolgens de randjes goed aan en doe dit bij alle koekjes. Zorg dat er genoeg ruimte is tussen de koekjes, want ze lopen in de oven iets uit.
  6. Bak ze in ongeveer 15-18 minuten af. De Fluffernutter Cookies zullen heel erg zacht zijn als je ze uit de oven haalt. En je gaat je afvragen of dit wel goed gaat, maar maak je geen zorgen. Ze harden uit als ze afkoelen. Let wel, het zijn geen krokante koekjes, maar ze hebben een chewy bite en dat hoort.
  7. Laat de Fluffernutter Cookies helemaal afkoelen.
  8. Enjoy met een beker melk!
Gebaseerd op Not Your Mommas Cookie
It's a Piece of Cake http://itsapieceofcake.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *