Chocolade Fudge met Koffie Likeur receptChocolade Fudge met Koffie Likeur

Je zou verwachten dat ik met het nieuwe jaar gezonde recepten online zou gooien, maar nee. Niets is minder waar! Ik had al een tutorial voor koffie zetten met een cafetiere geplaatst, dus ik blijf nog even in het koffie thema hangen. Dit recept voor chocolade fudge had ik nog staan en ik wilde ‘m graag met je delen, omdat deze blokjes fudge zo lekker zijn.

In mijn zoektocht naar fudge recepten vond ik online veel recepten voor fudge met Bailey’s, wat me trouwens ook erg lekker lijkt, maar nog lekkerder dan Bailey’s vind ik koffie likeur. Met name Café Marakesh is erg goed te doen! Dus leek het me leuk om eens te kijken of chocolade fudge met koffie likeur ook een lekkere combinatie is. En ik was eigenlijk wel heel blij met het resultaat. 

Homemade chocolade fudge is ook heel leuk om cadeau te doen. Dus als je binnenkort naar een verjaardag gaat dan is dat een goed excuus om dit lekkere recept te gaan maken. Het recept vind je hieronder.

Wat je nodig hebt voor chocolade fudge met koffie likeur

De volgende ingrediënten heb je nodig:

 • 500 ml slagroom
 • 500 gram suiker
 • 120 ml Café Marakesh of andere koffie likeur
 • 200 gram melkchocolade
 • snufje zout

Zo maak je stap voor stap fudge

Chocolade Fudge met Koffie Likeur receptDoe alle ingrediënten in een ruime pan en roer het goed door. (Het pannetje dat je op de foto ziet was eigenlijk te klein en heb ik later omgeruild voor een grotere pan.)

Chocolade Fudge met Koffie Likeur receptVerwarm de inhoud van de pan rustig tot het een temperatuur van 125°C heeft bereikt. De slagroom gaat trouwens wel heftig bubbelen en rijst flink als het kookt, vandaar dat je een ruime pan nodig hebt.

Chocolade Fudge met Koffie Likeur receptAls de juiste temperatuur is bereikt kun je het vuur uitdraaien en de blokjes melkchocolade toevoegen. Roer het goed door met een garde tot alle chocolade gesmolten is.

Chocolade Fudge met Koffie Likeur receptBekleed een brownievorm met bakpapier of aluminiumfolie en giet het mengsel in de vorm. Op de foto zie je dat ik koekblikje heb gebruikt. Dat komt omdat ik die dag, uit pure zelfbescherming, de helft van het recept gemaakt, want… die blokje halen het einde van de dag niet ;).

Laat de chocolade fudge met koffie likeur volledig af koelen en snij ze in blokjes.

Enjoy!

Chocolade Fudge met Koffie Likeur recept

Chocolade Fudge met Koffie Likeur recept

Printbaar recept voor chocolade fudge met koffie likeur

chocolade fudge met koffie likeur
Dit recept voor chocolade fudge had ik nog staan en ik wilde ‘m graag met je delen, omdat deze blokjes fudge zo lekker zijn.
Printen
Ingrediënten
 1. 500 ml slagroom
 2. 500 gram suiker
 3. 120 ml Café Marakesh of andere koffie likeur
 4. 200 gram melkchocolade
 5. snufje zout
Bereidingswijze
 1. Doe alle ingrediënten in een ruime pan en roer het goed door.
 2. Verwarm de inhoud van de pan rustig tot het een temperatuur van 125°C heeft bereikt. De slagroom gaat trouwens wel heftig bubbelen en rijst flink als het kookt, vandaar dat je echt een ruime pan nodig hebt.
 3. Als de juiste temperatuur is bereikt kun je het vuur uitdraaien en de blokjes melkchocolade toevoegen. Roer het goed door met een garde tot alle chocolade gesmolten is.
 4. Bekleed een brownievorm met bakpapier of aluminiumfolie en giet het mengsel in de vorm.
 5. Laat de chocolade fudge met koffie likeur volledig af koelen en snij ze in blokjes.
 6. Enjoy!
It's a Piece of Cake http://itsapieceofcake.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *