Cranberry White Chocolate chip cookiesCranberry White Chocolate Chip Cookies

Letterlijk en figuurlijk een hele mond vol! Maar ik heb even geen idee hoe ik het anders zou moeten noemen, want het zit er allemaal in. Er zitten trouwens ook nog rozijnen in deze koekjes, maar dat heb ik even buiten wegen gelaten, anders werd te titel wel heel erg lang. Maar Cranberry White Chocolate Chip Cookies dus. Ik vond het aantal koekjes in m’n receptenlijst wel heel karig, vandaar dat de recepten van deze week om koekjes draait.

Het fijne aan dit recept voor cranberry white chocolate chip cookies is dat ze heel lekker zijn, maar ook nog eens super simpel te maken. Het enige waar je op moet letten is dat de cookies niet te lang bakken. Je wil juist dat de randen lekker knapperig zijn, maar de binnenkant nog zacht en “chewy” blijft.

Let’s bake some cookies!

Voor Cranberry White Chocolate Chip Cookies heb je het volgende nodig:

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 180 gram boter op kamertemperatuur
  • 160 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 40 gram suiker
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram witte chocolade (in stukjes gehakt)
  • 75 gram cranberries
  • 75 gram rozijnen

Cranberry White Chocolate chip cookiesWe beginnen met het mengen van alle “natte” ingrediënten, dus boter, de suikers, het ei en vanille extract. Dit doe je in de mixer. Klop alles net zo lang tot de boter zacht is en alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn. 

Voeg vervolgens alle “droge” ingrediënten, dus bloem, bakpoeder en zout toe aan de natte indrediënten en mix het kort op hoge snelheid tot alle bloem is opgenomen. Voeg dan de witte chocoladestukjes, cranberries en rozijnen toe en mix nog eens kort op hoge snelheid, tot het goed door het beslag verdeeld is.Cranberry White Chocolate chip cookiesOk, dit plaatje ziet er misschien minder appetijtelijk uit, maar het is gewoon ingepakt deeg. En dat is dus de volgende stap. Leg wat plastic folie op je werkbank, leg hier al het beslag op en pak het in. Laat het nu minstens 2 uur tot maximaal 48 uur in de koelkast opstijven. Hoe langer je het in de koelkast laat staan, hoe lekkerder je koekjes worden, omdat alle smaken optimaal samen komen.Cranberry White Chocolate chip cookiesAls het deeg klaar is, dan kun je er balletjes van rollen. Leg eerst een bakpapiertje of een siliconen bakmat op een bakplaat en verwarm de oven voor op 180 graden. Rol vervolgens het deeg in balletjes van ca. 4 cm doorsnede. En laat genoeg ruimte tussen de balletje, want ze drijven een beetje uit in de oven.

Bak de koekjes ongeveer 15 minuten af. De baktijd hangt natuurlijk af van je oven, maar als de randen een beetje goudbruin beginnen te kleuren zijn je koekjes goed.Cranberry White Chocolate chip cookiesEn dan zijn dit je cranberry white chocolate chip cookies. Geniet er van met een heerlijke kop thee!

Voor degenen die wat minder visueel zijn ingesteld heb ik hieronder ook nog printbare recept voor cranberry white chocolate chip cookies. Succes!

Veel bakplezier,

Sarra

Cranberry White Chocolate Chip Cookie
Een lekker en simpel koekjes met cranberries, witte chocolade en rozijnen. Heerlijk krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.
Printen
Ingrediënten
  1. 250 gram bloem
  2. 1 theelepel bakpoeder
  3. snufje zout
  4. 180 gram boter op kamertemperatuur
  5. 160 gram lichtbruine basterdsuiker
  6. 40 gram suiker
  7. 1 ei op kamertemperatuur
  8. 1 theelepel vanille extract
  9. 150 gram witte chocolade (in stukjes gehakt)
  10. 75 gram cranberries
  11. 75 gram rozijnen250 gram bloem
  12. 1 theelepel bakpoeder
  13. snufje zout
  14. 180 gram boter op kamertemperatuur
  15. 160 gram lichtbruine basterdsuiker
  16. 40 gram suiker
  17. 1 ei op kamertemperatuur
  18. 1 theelepel vanille extract
  19. 150 gram witte chocolade (in stukjes gehakt)
  20. 75 gram cranberries
  21. 75 gram rozijnen
Bereidingswijze
  1. Meng boter, de suikers, het ei en vanille extract in een mixer. En klop net zo lang tot alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn.
  2. Voeg vervolgens alle “droge” ingrediënten, dus bloem, bakpoeder en zout toe aan de natte indrediënten en mix het kort op hoge snelheid tot alle bloem is opgenomen.
  3. Voeg dan de witte chocoladestukjes, cranberries en rozijnen toe en mix en nog eens kort op hoge snelheid, tot het goed door het beslag verdeeld is.
  4. Leg wat plastic folie op je werkbank, leg hier al het beslag op en pak het in. Laat het nu minstens 2 uur tot maximaal 48 uur in de koelkast opstijven.
  5. Leg een bakpapiertje of een siliconen bakmat op een bakplaat en verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Rol vervolgens het deeg in balletjes van ca. 4 cm doorsnede. En laat genoeg ruimte tussen de balletje, want ze drijven een beetje uit in de oven.
  7. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten af. De baktijd hangt natuurlijk af van je oven, maar als de randen een beetje goudbruin beginnen te kleuren zijn je koekjes goed.
  8. Enjoy!
It's a Piece of Cake http://itsapieceofcake.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *