bosbessen kruimel bars - eindresultaat IIZomerse zoete bosbessen kruimel bars

Aaahh, de zomer. Die fijne zomer vol zoete, sappige, rijpe vruchten. Overal zie je abrikozen, perziken, kersen, frambozen en ander geurige zomerfruit in overvloed. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik krijg er geen genoeg van. De bosbes is ook een zomervrucht, dus in deze periode voordelig verkrijgbaar en het inspiratiebronnetje voor dit recept: Bosbessen kruimel bars. Deze “bars” (platte, vierkante taartjes) hebben een koekachtige bodem met een lichte citrussmaak, een zoete en zachte vulling en lekker knapperige topping. Groot genoeg om de lekkere trek te stillen en klein genoeg om achteraf geen schuldgevoel te hebben. Goeie redenen om ‘m lekker te gaan maken.

Let’s get started

Voor deze bosbessen kruimel bar heb je de volgende ingrediënten nodig: De bodem + kruimeltopping

  • 225 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 2 el citroenrasp
  • 275 gr bloem
  • snufje zout

Bosbessenvulling

  • 200 gr suiker
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraiche
  • 100 gr bloem
  • snufje zout
  • 250 gram bosbessen

Zo maak je Bosbessen Kruimel Barsbosbessen kruimel bars - deeg

Verwarm de oven voor op 175°C en vet een brownie bakvorm in. Maak vervolgens een kruimeldeeg. Dit doe je door suiker, boter, citroenrasp en zout in een mengkom te doen. Meng het even kort met de hand. Voeg bloem toe en vermeng het botermengsel met de bloem door knijpende bewegingen te maken. Dus niet kneden, maar knijpen en wrijven, totdat er kruimels ter grootte van erwten ontstaan. Reserveer twee handjes van die kruimels voor de kruimeltopping.bosbessen kruimelbar - deeg IIGebruik de rest van het deeg voor de bodem van je bosbessen kruimel bars. Druk de kruimels met een lepel goed aan. Zorg dat de bodem overal even dik is. Bak de bodem 30 minuten af.bosbessen kruimelbar - bosbessenbeslagMaak intussen het beslag voor de bosbessenvulling. Klop met een garde de eieren los. Voeg daar suiker, crème fraiche, bloem en zout aan toe en blijf nog even kloppen tot het een egaal beslag is. Voeg de bosbessen als laatste toe. Verdeel dit beslag over de bodem en bak het 45 minuten in de oven af.  Verdeel nu de kruimels die je apart hebt gehouden over de bosbessenvulling. Zet de oven op de grillstand op 230°C en bak het geheel nog zo’n 10 minuten of tot de kruimels goudbruin zijn geworden.bosbessen kruimel bars - eindresultaatEn dan zijn dit de heerlijk knapperige en zoete bosbessen kruimel bars. Lekker met een kopje muntthee!bosbessen kruimel bars - eindresultaatVoor degenen die het recept graag willen printen, heb ik hieronder de korte printbare versie van het recept voor je. Laat in de reacties weten of je ‘m gemaakt heb en of het lekker was!

Veel bakplezier!

Sarra 

Bosbessen Kruimel Bars
Zomers, crunchy en zoet!
Printen
Voor de bodem + kruimeltopping
  1. 225 gr boter
  2. 200 gr suiker
  3. 2 el citroenrasp
  4. 275 gr bloem
  5. snufje zout
Voor de bosbessenvulling
  1. 200 gr suiker
  2. 4 eieren
  3. 200 ml crème fraiche
  4. 100 gr bloem
  5. snufje zout
  6. 250 gram bosbessen
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een brownie bakvorm in;
  2. Doe suiker, boter, citroenrasp en zout in een mengkom. Meng het even kort met de hand;
  3. Voeg bloem toe en maak een kruimeldeeg door knijpende en wrijvende bewegingen te maken met je handen, totdat er kruimels ter grootte van erwten ontstaan;
  4. Reserveer twee handjes kruimels voor de topping;
  5. Gebruik de rest van het deeg als bodem voor de bosbessen kruimel bars. Druk het deeg goed in de bakvorm met de achterkant van een lepel;
  6. Bak de bodem in 30 minuten af;
  7. Maak intussen het beslag voor de bosbessenvulling;
  8. Klop met een garde de eieren los;
  9. Voeg daar suiker, crème fraiche, bloem en zout aan toe en blijf kloppen tot het een egaal beslag is geworden;
  10. Voeg de bosbessen als laatste toe;
  11. Verdeel het beslag over de bodem en bak het geheel 45 minuten af;
  12. Verdeel de kruimels die je apart hebt gehouden over de bosbessenvulling. Zet de oven op de grillstand op 230°C en bak het geheel nog zo’n 10 minuten of tot de kruimels goudbruin zijn geworden;
  13. Even af laten koelen, voordat je het in vierkantjes snijdt en serveren maar!
It's a Piece of Cake http://itsapieceofcake.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *