banoffee pie

Banoffee Pie recept

Heb je weleens Banoffee Pie gegeten? Als dat niet het geval is, dan moet je het echt eens een keer proberen. Een Banoffee Pie is een taartje met een brosse zanddeegbodem, een laagje plakjes banaan, een dikke laag karamel, een laag lobbige geklopte slagroom en afgemaakt met een laagje cacaopoeder. De combinatie van al die lagen is zó ontzettend lekker! Als je deze Banoffee Pie eet, is het net alsof er een engeltje over je tong piest. En ik heb het recept voor je. Doe eens gek, en maak ‘m voor je gasten!

Let’s make some Banoffee Pie

Voor dit krankzinnig lekkere taartje heb je het volgende nodig:

 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 180 gr bloem
 • 120 gr koude boter
 • 75 gram witte basterdsuiker
 • 1/2 tl zout
 • 4 el water
 • 1 eitje
 • 2 overrijpe bananen (de buitenkant moet een beetje bruin zijn, dan zijn de bananen het zoetst)
 • 250 ml slagroom
 • 1 eetlepel cacaopoeder

Verder nodig:

 • Taartvorm met uitneembare bodem ∅24cm
 • diepe pan
 • mengkom

banoffee pieHaal het etiket van het blikje gecondenseerde melk af.banoffee pie - karamel kokenZet het blikje volledig onder water in een diepe pan en kook het gedurende 3 uur. Zorg ervoor dat het blikje te allen tijde onder water staat. Als het teveel droogkookt kan het blikje ontploffen. Geloof me, dat wil je niet.banoffee pie - deegbodemMaak ondertussen het deeg. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de bloem, de boter, de suiker, het zout, en het water in een mengkom en maak knijpende en wrijvende bewegingen met je hand om grote kruimels van het deeg te maken. Voeg tot slot het eitje toe en kneed het kort door de rest van het deeg.banoffee pie - deegDruk het deeg in de springvorm en bak het af in 30 minuten. Laat de bodem vervolgens volledig afkoelen.banoffee pie - gebakken bodemZo ziet de bodem er uit als het is afgebakken.banoffee pie - belegd met banaanBeleg de bodem met plakjes banaan.banoffee pie - karamelNa drie uur is het blikje gecondenseerde melk verandert in vloeibaar goud: karamel, ook wel dulche de leche genoemd. Giet het water af, laat het blikje iets afkoelen en verdeel dan de dulche de leche over de bananen.

Klop vervolgens de slagroom lobbig (eventueel met een zakje KlopFix, dan blijft de slagroom langer stijf) en smeer dit een beetje uit de losse pols over de karamel. Dit hoeft echt niet netjes. Doe dan nog een eetlepel cacaopoeder in een zeef en laat de cacaopoeder mooi over de slagroom vallen.

banoffee pie - eindresultaatEn dan is dit je resultaat: een klassieke Banoffee Pie. Hij is het allerlekkerst als je ‘m dezelfde dag nog opeet. Dan is de bodem nog lekker knapperig en de slagroom vers. Waar wacht je nog op? Ga ‘m snel maken!

Veel bakplezier!

Sarra

Printbaar recept voor Banoffee Pie

Banoffee Pie: Onweerstaanbaar Lekker!
Heb je weleens Banoffee Pie gegeten? Als dat niet het geval is, dan moet je het echt eens een keer proberen. Een Banoffee Pie is een taartje met een brosse zanddeegbodem, een laagje plakjes banaan, een dikke laag karamel, een laag lobbige geklopte slagroom en afgemaakt met een laagje cacaopoeder. De combinatie van al die lagen is zó ontzettend lekker!
Printen
Ingrediënten
 1. 1 blikje gecondenseerde melk
 2. 180 gr bloem
 3. 120 gr koude boter
 4. 75 gram witte basterdsuiker
 5. 1/2 tl zout
 6. 4 el water
 7. 1 eitje
 8. 2 overrijpe bananen (de buitenkant moet een beetje bruin zijn, dan zijn de bananen het zoetst)
 9. 250 ml slagroom
 10. 1 eetlepel cacaopoeder
Verder nodig voor de banoffee pie
 1. Taartvorm met uitneembare bodem ∅24cm
 2. diepe pan
 3. mengkom
Bereidingswijze
 1. Verwijder het etiket van het blikje gecondenseerde melk en zet het blikje volledig onder water in een diepe pan. Kook het gedurende 3 uur.*
 2. Maak in de tussentijd het deeg. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
 3. Doe de bloem, de boter, de suiker, het zout, en het water in een mengkom en maak knijpende en wrijvende bewegingen met je hand om grote kruimels van het deeg te maken. Voeg tot slot het eitje toe en kneed het kort door de rest van het deeg.
 4. Druk het deeg in de springvorm en bak het af in 30 minuten. Laat de bodem voor de banoffee pie volledig afkoelen.
 5. Beleg de bodem met plakjes banaan.
 6. Als de het blikje gecondenseerde melk na 3 uur klaar is met koken dan is het verandert in Dulche de Leche. Laat het blikje een half uurtje afkoelen en verdeel vervolgens de inhoud over de bananen.
 7. Klop vervolgens de slagroom lobbig (eventueel met een zakje KlopFix, dan blijft de slagroom langer stijf) en smeer dit een beetje uit de losse pols over de karamel.
 8. Doe dan nog een eetlepel cacaopoeder in een zeef en laat de cacaopoeder mooi over de slagroom vallen.
 9. Het resultaat is: een klassieke Banoffee Pie!*
Notities
 1. *Zorg dat het blik te allen tijde onder water staat, als het teveel droogkookt kan het ontploffen.
 2. **Eet 'm gelijk dezelfde dag nog op, dan is de bodem nog knapperig en de slagroom het verst.
It's a Piece of Cake http://itsapieceofcake.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *