Houzz app

Houzz

Nu we nog druk bezig zijn met het inrichten van ons huis (de bovenverdieping is als volgende aan de beurt), vind ik alles wat met huis en interieur te maken heeft heel interessant. Daarom vond ik het ook heel fijn dat ik tegen deze app aanliep. Het was bij toeval dat ik de app van Houzz vond. Ik was even in een computerwinkel in Delft met een iPad mini aan het spelen waar deze app op stond. Ik opende ‘m en vond het meteen geweldig. Er staan letterlijk duizendèn foto’s op van woningen die door professionele interieurstilisten zijn ingericht. Je kunt er echt uren doorheen klikken en je aan al mooie kamers vergapen.

Houzz-huiskamer

In de Houzz app kun je woningen in verschillende stijlen zien en zo inspiratie voor je eigen huis op doen. Foto’s die je heel mooi vindt en die je wilt bewaren kun je opslaan in een ideeënboek, zodat je er later nog eens doorheen kunt bladeren. Ik moet wel zeggen dat ondanks de verschillende stijlen, alles wel heel Amerikaans is ingericht. Je moet er van houden.

Naast de foto staat meer informatie over de stylist die alles heeft ingericht en je kunt ook meteen zien welke woningen ze nog meer hebben opgeknapt. Op sommige foto’s staat een soort bewegend kaartje, waarop je bijvoorbeeld meer informatie over de gebruikte kleuren ziet.

Onze slaapkamer

Zoals ik net al zei, is de bovenverdieping straks bij ons als volgende aan de beurt. We beginnen met de “master bedroom”. Ik ben er alleen nog niet helemaal uit wat de stijl moet worden, maar ik heb in Houzz al best wat inspiratie op kunnen doen. Mijn favoriete styliste op dit moment is Martha O’Hara van Martha O’Hara Interiors. Zij gebruikt vooral veel grijstinten in de ruimtes die ze inricht en het is vaak heel licht, strak maar toch ook wel landelijk. In elke kamer van die prachtige sierlijsten op het plafond. Dat wil ik ook voor onze slaapkamer. De volgende slaapkamers die zij heeft ingericht vind ik het mooist:

Houzz - slaapkamer

Houzz - slaapkamer 2

Houzz - slaapkamer 3

Onze slaapkamer zal waarschijnlijk een combinatie van de drie worden. Dus ook met grijs en wit en van die mooie sierlijsten op het plafond.

Download de app

De Houzz app is voor zowel de iPad als de Android toestellen gratis te downloaden. Apple gebruikers doen dat hier.

Android gebruikers doen dat hier in de Google Store.

Heb jij de app al? Of heb je juist andere favoriete interieurapps? Deel ze dan in de reacties! Ik hoop dat je net zo veel inspiratie uit Houzz haalt.

Liefs,

Sarra

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *