voorfotoWarme Chocolademelk maar dan net een tikkie anders

Warme chocolademelk hoort gewoon een beetje bij deze tijd van het jaar en is homemade natuurlijk het allerlekkerst. Vandaag heb ik drie recepten voor warme chocolademelk voor je, die je misschien heel even van je goede voornemens af doen stappen. Ik heb een recept voor een zoete karamelchocolademelk, een energieopwekkende “ChocoLatté” en een verkwikkende “After Eight” warme chocolademelk. Voor alle recepten is de basis hetzelfde en de hoeveelheden zijn geschikt voor één mok. Je hebt sowieso nodig:

 • 220 ml melk naar keuze (volle melk vind ik het lekkerst, maar als je een melkallergie hebt of lactose intolerant bent kun je dit natuurlijk prima vervangen met amandelmelk of rijstmelk. Ik denk zelfs dat kokosmelk ook heel lekker is.)
 • 50 gr pure chocolade (in blokjes) of melkchocolade als je dat lekkerder vindt
 • Optioneel: Slagroom en marsmallows

Karamel chocolademelk

karamel warme chocolademelk

Karamel vind ik echt één van de lekkerste dingen op aarde. Dus als ik de kans krijg om dat ergens mee te combineren dan grijp ik die natuurlijk graag. En chocolade en karamel is gewoon delicious. Deze warme chocolademelk heeft wat weg van een Twix, maar dan zonder biscuit. Ik raad je wel aan om die er vooral lekker in te dopen en op te smikkelen!

Voor één beker warme karamel heb je nodig:

 • 220 ml melk naar keuze 
 • 50 gr pure chocolade (in blokjes)
 • 2 el karamelsaus  (of meer als je net zo’n karamelfreak bent als ik)
 • Slagroom voor de afwerking

Verwarm de melk in een steelpan op middelhoog vuur. Als het bijna aan de kook is zet je het vuur uit en roer je rustig met een garde de chocolade er doorheen. Voeg 1 el karamelsaus toe en roer ook dit goed door. Schenk het in een mooie beker en werk het af met een flinke toef slagroom. Gebruik de tweede eetlepel karamel om het mooi over de slagroom heen te “drizzelen”. Geniet ervan!

ChocoLatte

warme chocolade melk - chocolatte

Deze warme chocolademelk is ideaal als je even een opkikker nodig hebt, maar toch even wat ander wil dan koffie. Voor dit recept heb ik een shotje Nespresso Ciocattino gebruikt. Deze heeft van zichzelf al een pure chocolade smaak bij de afdronk. Als je geen Nespresso apparaat heb, kun je natuurlijk een ook espresso uit een percolator gebruiken en anders hele sterke koffie.

Je hebt voor één beker ChocoLatté nodig:

 • 220 ml melk naar keuze 
 • 50 gr pure chocolade (in blokjes)
 • 1 of 2 shotjes espresso (afhankelijk van hoe sterk je de koffiesmaak wil kunnen proeven)
 • Slagroom voor de afwerking
 • Chocoladereep voor de chocoladesnippers in de afwerking

Verwarm de melk in een steelpan op middelhoog vuur. Als het bijna aan de kook is zet je het vuur uit en roer je rustig met een garde de chocolade er doorheen. Voeg dan de shotjes espresso toe en schenk het over in een beker. Werk het af met slagroom. De chocoladesnippers zijn natuurlijk voor het “wow-effect”, maar maak je heel makkelijk zelf door met een scherp koksmes over de onderkant van een chocoladereep te schrapen.

Warme After Eight Chocolademelk

warme chocolademelk - peppermint.

Deze is voor de liefhebbers van After Eights. Hier moet je van houden, omdat de combinatie van pepermunt en chocolade niet heel conventioneel is. Maar als je het nooit geprobeerd hebt dan vind ik wel dat je het eerst even moet proeven, voordat je een oordeel velt. Het is namelijk echt lekker.

Voor één beker After Eight Chocolademelk heb je nodig:

 • 220 ml melk naar keuze 
 • 50 gr pure chocolade (in blokjes)
 • 1 á 2 druppels pepermuntextract, peperpmuntolie of pepermuntessence. (Van dr Oetker en anders verkrijgbaar bij de toko)
 • Slagroom voor de afwerking
 • Eventueel wat gecrushte pepermuntjes om over de slagroom te strooien

Verwarm de melk in een steelpan op middelhoog vuur. Als het bijna aan de kook is zet je het vuur uit en roer je rustig met een garde de chocolade er doorheen. Voeg de pepermuntextract toe en roer ook dit goed door. Afwerken met slagroom.

Tips

Als je niet tegen slagroom kan of gewoon geen slagroom wil gebruiken, dan kun je ook de chocolademelk ook opschuimen, dan krijg je ook een lekker luchtige laag zonder de extra calorieën. 

Vervang slagroom voor marshmallows. Door de warme chocolademelk worden ze lekker zacht en chewy.

Geniet van je homemade warme chocolademelk!

Liefs,

Sarra

Ps. Mocht je je nog afvragen wat een percolator is: het is een espressokan die je op je gasfornuis gebruikt. Deze is bijvoorbeeld te koop bij Bol.com:

[bol_product_links block_id=”bol_52d5a4947d40a_selected-products” products=”9200000002756732″ name=”percolator” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”0″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *